Portal za književnost i kritiku

Nagrade

Prozak i Na vrh jezika

Nagradu Prozak za najbolji prozni rukopis autora do 35 godina dobila je Mima Juračak, a nagradu Na vrh jezik za najbolji rukopis poezije do 35 godina dobio je Antonio Karlović
Slika Nagrade Prozak i Na vrh jezika

Nagrade Prozak i Na vrh jezika za rukopise autora do 35 godina starosti dodijeljene su po 16-ti put. Ove godine se Olja Savičević Ivančević zbog prezauzetosti izuzela od odlučivanja, pa su žiri činili Kruno Lokotar i Marko Pogačar. Nagrade će autorima biti uručena tijekom Festivala prvi prozak na vrh jezika, a knjige objavljene tijekom iduće godine.

Nagradu Prozak 2020. za najbolji prozni rukopis Sitan život dobila je Mima Juračak.

Nagradu Na vrh jezika 2020. za najbolji rukopis poezije Kad god netko ispred mene hoda dobio je Antonio Karlović.

 

Portret Mima Juračak

Mima Juračak (Sisak, 1986.) bavi se pisanjem i ilustracijom. Kratke priče objavljene su joj u zbornicima natječaja Lapis Histriae i različitim časopisima i portalima. Dobitnica je nagrada „Vranac“, „Ulaznica“ i „Stjepko Težak“ za kratku priču.

Diplomirala je filozofiju i knjižničarstvo i radi kao knjižničarka.

 

Portret Antonio Karlović

Antonio Karlović (Zagreb, 1994.) osvaja prvu nagradu međunarodnog pjesničkog festivala u Vrbasu 2017. godine.

Pjesme su mu objavljene u više časopisa i izdanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Do sada je izdao dvije samostalne zbirke poezije: Tijela. Stepenice. Siromaštvo. (2018) i Ego-Stripper (2019).

Nagrade Prozak i Na vrh jezika ulaze u svoju sedamnaestu godinu, izbor iz proze i poezije kandidata za godinu 2021. kao i sva događanja oko književnog rada dosadašnjih dobitnika i njihovih knjiga možete pratiti na FB stranici https://www.facebook.com/ppnvj

Nagrade Prozak i Na vrh jezika podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Danas

60. Goranovo proljeće

Zagreb, Lukovdol, Rijeka

Goranovo proljeće slavi 60. godina! Naša najznačajnija pjesnička manifestacija prvi se put održala davne 1964. godine, a u godišnjem ritmu kontinuirano se odvija do danas. Goranovo proljeće, jedan od najdugovječnijih pjesničkih festivala na svijetu, posvećeno je živim pjesničkim glasovima – hrvatskim, regionalnim, europskim i svjetskim – uspomeni Ivana Gorana Kovačića te ideji pjesništva kao jednog od oblika borbe za osobnu i univerzalnu slobodu.

16. Pričigin

Split

Objavljen je program ovogodišnjeg Pričigina koji će se održati od 21. do 25. ožujka ove godine!

Izdvojeno

Programi

Najčitanije

Skip to content