Uvjeti korištenja

Ovim uvjetima korištenja regulira se korištenje sadržaja na internetskom portalu Kritika h,d,p, izdavača Hrvatskog društva pisaca. Korištenjem portala smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s uvjetima korištenja te da ista prihvaćaju i poštuju.

Sadržaj i materijali objavljeni na portalu Kritika h,d,p, dostupni su pod licencom Creative Commons (CC-BY-SA 4.0), osim ako su uz njih eksplicitno naznačena autorska prava. Korištenje i prenošenje sadržaja dozvoljeno je pod uvjetom da imena autora/ice i izvornog medija budu jasno navedena, a ukoliko se takvi tekstovi i materijali prenose na drugoj internetskoj stranici ili elektroničkoj publikaciji, mora biti istaknut i link na izvorno mjesto objavljivanja www.kritika-hdp.hr.

Ako se želi preuzeti i objaviti tekst koji je, iznimno, zaštićen autorskim pravima, potrebno je pravovremeno zatražiti pismeno odobrenje redakcije portala i po njegovom dobivanju moguće je objaviti navedeni tekst ili materijal pod istim uvjetima.

Portal Kritika h,d,p, sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, poveznica na vanjske stranice i sadržaja kreiranih od strane posjetitelja portala. Uredništvo portala Kritika h,d,p, nema nadzor i ne odgovara za sadržaje na drugim internetskim stranicama i publikacijama koji se nalaze na takvim poveznicama te se odriče odgovornosti za sadržaje koje su kreirale treće osobe. Sve takve sadržaje posjetitelj koristi na vlastitu odgovornost.

Korisnicima portala Kritika h,d,p, nije dozvoljeno:

– objavljivanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone te sadržaja koji sadrže uvredljive, rasističke ili šovinističke poruke i predstavljaju govor mržnje,

– lažno predstavljanje ili predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,

– objavljivanje i razmjena informacija za koje korisnik zna da su lažne ili nisu provjerene te da bi mogle drugima nanijeti štetu,

– objavljivanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravima, kao i navođenje citata iz drugih tekstova bez navođenja njihovih izvora,

objavljivanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane,

– svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili druge računalne datoteke ili programe kojima je svrha uništavanje rada ili nanošenje štete računalnom softverau i/ili hardvera ili drugoj opremi,

– neovlašteno prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.