Portal za književnost i kritiku

Impressum

Kritika h,d,p, je specijalizirani portal Hrvatskog društva pisaca za književnost, kritiku i srodne kulturno-umjetničke i društvene teme. Pokrenuli smo ga sa željom da afirmiramo kritički govor o književnosti i kulturi te pridonesemo boljoj vidljivosti tema vezanih uz knjigu, spisateljski rad, čitanje i interpretaciju književnosti.

Redovito ćemo pratiti i vrednovati knjižnu produkciju, objavljivati recenzije novijih izdanja domaće i prijevodne književnosti, teorije i publicistike, informativno-istraživačke tekstove i komentare. Premijerno ćemo vam predstaviti i književne tekstove iz radionica suvremenih domaćih i regionalnih autorica i autora.

Namjera nam je da pritom potičemo kulturu dijaloga, pluralizam mišljenja i različitost interpretativnih praksi – za nas književnost, pisanje i čitanje uvijek znače i osvajanje novih prostora slobode, borbu protiv ustaljenih normi i otvaranje prema novom i drukčijem.

Urednici i suradnici portala su pisci/spisateljice, kritičari/ke, teoretičari/ke, čiji je rad prepoznat na široj kulturnoj sceni, kao i još ne sasvim afirmirani autori/ce koji upravo ovdje dobivaju dragocjeni medijski prostor.

A taj prostor postoji samo radi čitateljica i čitatelja – nadamo se, zato, da ćete ga još dugo dijeliti s nama.

Redakcija

 

Glavna i odgovorna urednica:
Katarina Luketić

Redakcija:
Kruno Lokotar, Marko Pogačar, Jagna Pogačnik, Boris Postnikov, Dorotea-Dora Held

Kontakt redakcije:
Portal Kritika h,d,p,

Hrvatsko društvo pisaca
Basaričekova 24
10 000 Zagreb
Hrvatska
e-mail: KritikaHDP@gmail.com

Izdavač:
Hrvatsko društvo pisaca
Basaričekova 24
10 000 Zagreb

ISSN: 2718-4633

Za izdavača:
Zoran Ferić

Dizajn:
Perpetuum

Mišljenja, stavovi i argumenti izneseni u tekstovima na portalu, nisu nužno stavovi i mišljenja redakcije Kritike h,d,p, niti uprave i članova Hrvatskog društva pisaca.

 

Portal je sufinanciran sredstvima Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija RH

 

Grad zagreb Logo    Logo Ministarstva kulture i medija RH

Logo Godina čitanja

Podupire:

Perpetuum logo

Danas

60. Goranovo proljeće

Zagreb, Lukovdol, Rijeka

Goranovo proljeće slavi 60. godina! Naša najznačajnija pjesnička manifestacija prvi se put održala davne 1964. godine, a u godišnjem ritmu kontinuirano se odvija do danas. Goranovo proljeće, jedan od najdugovječnijih pjesničkih festivala na svijetu, posvećeno je živim pjesničkim glasovima – hrvatskim, regionalnim, europskim i svjetskim – uspomeni Ivana Gorana Kovačića te ideji pjesništva kao jednog od oblika borbe za osobnu i univerzalnu slobodu.

16. Pričigin

Split

Objavljen je program ovogodišnjeg Pričigina koji će se održati od 21. do 25. ožujka ove godine!

Izdvojeno

Programi

Najčitanije

Skip to content