Umjetnik i grafički dizajner

Niko Mihaljević

Portret: Niko Mihaljević

Niko Mihaljević je grafički dizajner i vizualni umjetnik, dobitnik nagrade Radoslav Putar 2016. za najboljeg mladog umjetnika te docent na Odjelu Medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever.
Riječki Aribnb, 2022.

Zelena metaFORA 2023.

metaFORA je natječaj za najbolju kratku priču koju Knjižnica Vladimira Nazora pokreće jedanaestu godinu zaredom. Natječaj se raspisuje krajem Mjeseca hrvatske knjige, a njegova završnica, proglašenje najboljih, zbiva se u Noći knjige. Pozivamo pisce svih generacija i afiniteta, početnike ili već afirmirane da nam pošalju svoje priče!

Regionalni natječaj: Spasimo putopis

Petu godinu zaredom, Klub putnika raspisao je regionalni natječaj "Spasimo putopis". Traže se originalne i iskrene priče, ne i klasične reportaže s putovanja. Rok slanja je 15. veljače

Nagrada Višnja Machiedo za djelo u 2022. godini

Hrvatski PEN centar ustanovio je 2013. godine Nagradu Višnja Machiedo za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku, a natječaj za najbolje djelo 2022. godine otvoren je 28. veljače 2023. godine