Što smo propustili pročitati?

Skrivene stranice

Urednik Kruno Lokotar otkriva skrivene strane romana Jerka Mihaljevića, Renata Baretića, Staše Aras i Kristiana Novaka.
Ured Krune Lokotara ilustracija

U našoj rubrici Multimedija predstavljamo desetominutne emisije iz serijala Skrivene stranice u kojima jedan od najzaposlenijih domaćih urednika i kulturnih i književnih kritičara Kruno Lokotar govori o knjigama koje je uredio i nekim njihovim, u javnosti i kritici, dosada manje percipiranim aspektima.

Ovaj tjedan objavljujemo tri emisije posvećene romanima Puter i parizer Jerka Mihaljevića, Osmi povjerenik Renata Baretića i Horror vakui Staše Nikolić Aras, a idući još dvije posvećene proslavljenim romanima Črna mati zemla i Ciganin, ali najljepši Kristiana Novaka. U emisijama sudjeluju i sami autori, tj. autorica čitajući ulomke iz svojih romana.

U slučaju Mihaljevićeva romana na skrivenim stranicama Lokotar otkriva priče o dekonstrukciji patrijarhata; u Osmom povjereniku u njegovu su fokusu utopijski potencijal romana i new age veze, dok je u Horror vacui posvećen iščitavanju odnosa između imena i identiteta.

Scenarij i tekst serijala Skrivene stranice potpisuje Kruno Lokotar. Za kameru, montažu i režiju zaslužan je Tomislav Fiket, a produkciju potpisuje Bad habit (svibanj 2022.).

Emisija pod nazivom “Sinovi i majke” o romanu Jerka Mihaljevića Puter i parizer.

Emisija “Utopija za starce” o romanu Renata Baretića Osmi povjerenik.

Emisija “Kaži kak se zoveš ti” o romanu Staše Nikolić Aras Horror vacui.

Kruno Lokotar je urednik te književni i kulturni promotor. Član je uredništva portala Kritika-HDP.