Portal za književnost i kritiku

Umjetnik i grafički dizajner

Predstavljamo: Niko Mihaljević

Predstavljamo radove umjetnika, grafičkog dizajnera i docenta na odjelu Medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever Nike Mihaljevića
Rad "Need Your Love So Bad", Muzej suvremene umjetnosti Zagreb
Performans "Need Your Love So Bad", Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, 2017.

U našoj rubrici Galerija predstavljamo radove grafičkog dizajnera i vizualnog umjetnika Nike Mihaljevića. Mihaljević je rođen u Splitu 1985. godine. Magistrirao je na Werkplaats Typografie (ArtEZ Institute of the Arts) u Arnhemu, u Nizozemskoj. Dobitnik je Nagrade Radoslav Putar 2016. za najboljeg mladog hrvatskog umjetnika (Young Visual Artists Awards). Radi kao samostalni grafički dizajner te docent na odjelu Medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever.

Portret Nikoa Mihaljević

Njegovi projekti uključuju permutacijsku kompoziciju on Water Smoke the trajanja 130 godina (2020.), osnivanje Muzeja kristalne lubanje (2019.), avangardni karaoke performans Need Your Love So Bad (2017.) te Circumnavigare necesse est, vivere non est necesse (2016.), filozofski dijalog koji dokazuje da je otok Prvić kopno sa svih strana okruženo morem. U području vizualnih komunikacija autor proučava i dokumentira vernakularni amaterski grafički dizajn i tipografiju (Veliki izbor talijanskih hlača: Zagrebački A4 dizajn ulice, 2016.).

U Galeriji, između ostaloga, predstavljamo radove poput Maskeron govori; Muzej kristalne lubanje; Chessburger; Circumnavigare necesse est, vivere non est necesse; on Water Smoke the; Need Your Love So Bad i ostale.

Danas

Natječaj za izbor tri nova dramska teksta: Shadow Pandemic: Hidden Voices / Sjene pandemije: Skriveni glasovi

Zagrebačko kazalište mladih, Hrvatska, Slovensko narodno kazalište Maribor - Festival Boršnikovo srečanje, Slovenija, i Beogradsko dramsko kazalište, Srbija, kao partneri i producenti raspisuju: natječaj za izbor tri nova / neobjavljena dramska teksta u okviru kazališnog projekta Shadow Pandemic: Hidden Voices / Sjene pandemije: Skriveni glasovi. Rok predaje je 18. siječnja 2023. godine!

Objavljen javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo „Marin Držić“ za 2022.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske raspisalo je Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo „Marin Držić“ za 2022. godinu, na koji se mogu prijaviti autori s novim dramskim djelima na hrvatskom jeziku, a koja do objave odluke Stručnoga povjerenstva, nisu izvedena ni objavljena u bilo kojem obliku. Svaki autor može prijaviti jedno djelo neovisno o vrsti i tematici djela. Rok za slanje je 45 dana od objave poziva u Narodnim novinama

28. Sa(n)jam knjige u Istri

Dvadeset osmi Sa(n)jam knjige u Istri održava se od 25. studenog do 4. prosinca 2022. godine te će ugostiti inozemne goste, nagrađivane spisateljice, imati premijere s domaće i regionalne scene kao i program za djecu. Dalje o programu možete pročitati u nastavku

Otvorene prijave za Paul Celan Fellowship Program 2023/24

Paule Celan Fellowship program nudi stipendije za prevoditelje za akademsku godinu 2023/24. Stipendija uključuje boravak u Beču i mjesečnu stipendiju od 3000 eura. Prijave se tiču prijevoda sa zapadnih europskih jezika na istočne, i obrnuto, kao i prijevode istočnoeuropskih autora, iz domene humanistike, društvenih znanosti i kulturnih studija te se fikcija i proza ne razmatraju. Rok za prijavu je 23. siječnja 2023. godine.

Izdvojeno

  • O(ko) književnosti
  • Izdvojeno

Programi

Najčitanije

Skip to content