Portal za književnost i kritiku

Loading Događanja
Plakat Sajma knjiga u Puli sa stihovima Vesne Parun

Sa(n)jam knjige: od 19. do 28. studenog, Pula

19/11/2021 - 28/11/2021

Drugi put u istoj godini održava se Sa(n)jam knjige u Puli, ovoga puta od 19. do 28. studenoga, u uobičajenome “kasnojesenskom” terminu. U Puli će gostovati više od pedeset stranih i domaćih autorica i autora, a održat će se gotovo četrdeset programa: književnih promocija, izložbi i okruglih stolova. Nosiva tema sajma je Ljubav. Prenosimo riječi organizatora:

“Ljubav treba ponovno izmisliti, rekao je pjesnik Rimbaud, a u specifičnosti trenutka bremenitog neizvjesnošću, radikalnim promjenama i drastičnim distancama, od fizičkih do emocionalnih, dvojbeno je pronalazimo li čvrsto uporište i dalje u ljubavi ili je ljubav ta koja traži siguran oslonac. Sajam, stoga, otvara desetodnevnu diskusiju o fenomenu za koji je upitno pokreće li i dalje svijet. Tema svoju prvu raspravu ostvaruje već s nagrađivanim dizajnerom, Olegom Šuranom i njegovim vizualnim identitetom koji zadane premise prati kroz knjiške citate i umjetnička remek djela: od Brancusijevog poljupca preko Magritteovih zaljubljenika do uspavanog Erosa. Ali, potrebno ga je probuditi jer opet, sada ima velikog i teškog posla, pozvati ljubav da se u njoj, parafrazirajući Vesnu Parun, smiri crna misao čovjeka, metalna duša svijeta.”

Na sajmu su najavljena gostovanja Sofije Andruhovič (Ukrajina), Gabriele Babnik (Slovenija), Laure Freudenthaler (Austrija), Zanzim (Francuska), Ivana Čolovića, Dubravke Stojanović, Sergeja Trifunovića (Srbija), Andreja Nikolaidisa (Crna Gora), Darka Cvijetića (BiH), Mladena Dolara (Slovenija), Gorana Ferčeca, Renata Baretića, Helene Sablić-Tomić, Damira Karakaša, Jurice Pavičića, Gorana Vojnovića i mnogih drugih.

Više doznajte na web stranici Sa(n)jam knjige. Program je dostupan na sljedećem linku.

Podijelite

  • Ovaj događaj je prošao.

Detalji:

Početak:
19/11/2021
Kraj:
28/11/2021
Događaj Tags:

Lokacija

Pula
Skip to content