Portal za književnost i kritiku

Loading Događanja

Peti regionalni natječaj za kratku priču “Biber” (rok: 1. lipnja 2022.)

10/12/2021 - 01/06/2022

Na Dan ljudskih prava 2021. godine otvara se peti natječaj za kratku priču Biber u organizaciji Biber tima Centra za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd.

Prenosimo tekst natječaja, a više informacija o uvjetima i nagradama možete naći na Biberovoj stranici:

Kratke priče mogu da šalju autorke i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku; afirmisani, kao i oni koji nisu do sada objavljivali.

Tema konkursa

Pored priča koje tematizuju pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, dolaze u obzir i priče koje mogu da doprinesu boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, saosjećanjem sa drugima, hrabre priče koje se usuđuju da hodaju u “neprijateljskim” cipelama, priče koje pomjeraju granice i otvaraju nam puteve da gradimo izvjesniju, bezbjedniju i slobodniju budućnost za sve.

Konkurs je otvoren do 1. 06. 2022.

Autori/ke tri najbolje priče biće nagrađeni novčanim nagradama:

1. nagrada 800 eura

2. nagrada 600 eura

3. nagrada 400 eura.

Najmanje dvadeset izabranih radova biće objavljeno u višejezičnom zborniku. Žiri čine Lejla Kalamujić, Kalina Maleska i Olja Savičević Ivančević. Odluka žirija biće objavljena sredinom novembra/studenog 2022. god.

Ovim konkursom želimo još i da doprinesemo kulturi prijevoda i objavljivanja autora/ki iz najbližeg susjedstva i da podržimo angažovane autore/ke da nastave da utiču na društvenu promjenu.

Podijelite

  • Ovaj događaj je prošao.

Detalji:

Početak:
10/12/2021
Kraj:
01/06/2022
Događaj Tags:
, , , , , ,
Skip to content