Portal za književnost i kritiku

Loading Događanja
Plakat natječaja

Natječaj “Goran za mlade pjesnike” (rok: 31.12.2021.)

05/12/2021 - 31/12/2021

Raspisan je natječaj za nagradu “Goran za mlade pjesnike” za stimuliranje stvaralaštva mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku.

UVJETI NATJEČAJA:

1. U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije.

2. Na natječaj je potrebno poslati cjelovit rukopis pjesničke zbirke u otvorenom (Word) dokumentu koji ne smije sadržavati ime autora/ice ni u jednom dijelu dokumenta.

3. Uz rukopis treba poslati kratku biografiju s imenom i prezimenom na početku, datum i godinu rođenja, kontakt: broj telefona i adresu elektroničke pošte te točnu adresu stanovanja.

4. Žiriranje će se odvijati anonimno, bez uvida žirija u autorstvo pojedinih rukopisa.

5. Žiri sastavljen od suvremenih hrvatskih književnika/ica i kritičara/ki predložit će najbolji rukopis za nagradu “Goran za mlade pjesnike”. Nagrađeni rukopis biti će objavljen u obliku knjige, u ediciji Novi hrvatski pjesnici, u izdanju SKUD-a Ivan Goran Kovačić.

6. Osim nagrađenog autora/ice, sudionici se neće pojedinačno izvještavati o ishodu natječaja.

7. Rok za slanje pjesama je 31. prosinca 2021.

8. Rukopise,, s naznakom „za nagradu: Goran za mlade pjesnike“ u naslovu poruke, isključivo u elektronskom obliku, slati na e-mail: natjecaj@igk.hr

 

Daljnje informacije dostupne su na sljedećoj poveznici: Goran za mlade pjesnike

Podijelite

  • Ovaj događaj je prošao.

Detalji:

Početak:
05/12/2021
Kraj:
31/12/2021
Događaj Tags:
, , ,
Skip to content