Portal za književnost i kritiku

Loading Događanja
Plakat događaja: Booksa Noć knjige

Noć knjige 2023: Svi za knjigu, knjiga za svakoga!

22/04/2023 @ 13:00 - 18:00
Booksa organizira prvu ovogodišnju akciju “Svi za knjigu, knjiga za svakoga!”, koju sada već tradicionalno održava povodom Noći knjige, dvadeset i drugog travnja u Booksi u 11 sati.
Prenosimo dio poziva:
Sudeći po popularnosti i posjećenosti akcije, sigurni smo da vam je koncept dobro poznat, ali za slučaj da neki od vas ne znaju o čemu se radi, ponovit ćemo. Nekoliko puta godišnje Booksa organizira ovu akciju na kojoj vam nudi sve svoje prikupljene knjige za simboličnu donaciju.
Knjige skupljamo, spašavamo i udomljavamo cijele godine, a od zadnje akcije skupio se poveći broj. Razvrstane su po temama, žanrovima, jezicima, a među njima i rijetkih izdanja i potpisanih primjeraka, bitnih knjiga iz teorije književnosti, teatrologije, povijesti umjetnosti, ali i iz ekonomije i znanosti te, kao i uvijek, puuuuuno beletristike, i domaće i strane!
Ova akcija zaštitni je znak našeg kluba baš zbog svoje interaktivne prirode i okupljalačkog potencijala. Karakterizira je otvoreni dijalog Bookse i naše široke čitateljske publike: naši članovi i podržavatelji doniraju svoj višak knjiga, mi dio prosljeđujemo knjižnicama u manjim gradovima ili na otocima, a ostatak nudimo na ovoj akciji koja ih time čini dostupnima onima koji ih trebaju i vole. Akcija je svima korisna: i vama koji više nemate mjesta za knjige u stanu, i vama koji svoje biblioteke još prikupljate.
Vidimo se u Booksi!
Poveznica za Facebook događaj: Booksa.

Podijelite

Skip to content