Portal za književnost i kritiku

Loading Događanja
Slika natječaja Ovca u kutiji

Natječaj “Ovca u kutiji” za najbolju slikovnicu: rok 20. listopada

21/09/2021 - 20/10/2021

Knjiga u centru raspisala je Javni natječaj za nagradu Ovca u kutiji za najbolju hrvatsku slikovnicu. U nastavku je tekst natječaja:

1. Knjiga u centru organizator književno-likovne nagrade «Ovca u kutiji» za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj, raspisuje natječaj za slikovnice čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od listopada 2020. godine do listopada 2021. godine.

2. Slikovnice moraju biti izvorno napisane na hrvatskom jeziku i objavljene kod domaćeg nakladnika. Ilustracije smiju biti djelo umjetnika iz drugih zemalja ukoliko su naslikane prema originalnom tekstu izvorno napisanom na hrvatskom jeziku. Slikovnice mogu biti namijenjene bilo kojoj čitateljskoj dobi. Pri procjeni kvalitete pazit će se podjednako na kvalitetu teksta i na kvalitetu ilustracija, a osobito na povezanost i nadopunjavanje tih dvaju elemenata.

Ilustrirane zbirke pjesama, ilustrirane zbirke priča te stripovi ne spadaju u književnu formu slikovnice te se neće uzimati u obzir prilikom žiriranja.

3. Natječaj je javan, a slikovnice se u pet (5) primjeraka isključivo poštom šalju na adresu:
KNJIGA U CENTRU
Crnojezerska 20
10090 ZAGREB

4. Slikovnice mogu poslati nakladnici ili autori, a šalju se od 21. rujna do 20. listopada 2021.

5. Uz knjige, obavezno poslati kontakt adresu, telefon, e-mail adresu nakladnika i autora. Naslovnicu slikovnice poslati e-mailom na zoranpongrasic@yahoo.com u JPG formatu (300 dpi).

6. Dodijelit će se nagrada Ovca u kutiji stručnog žirija (Ranka Javor, Anda Bukvić Pažin, Davor Pavelić) te nagrada Ovca u kutiji dječjeg žirija.

7. Nagrade se sastoji od skulpture Ovca u kutiji i novčanog iznosa.

8. Vrijeme i mjesto dodjela nagrada Ovca u kutiji bit će objavljeni naknadno. Događanja vezanu uz dodjelu nagrade Ovca u kutiji mogu se pratiti na facebook stranicama: https://www.facebook.com/KnjigaUCentru i https://www.facebook.com/festivalovcaukutiji

9. Knjige poslane na natječaj se ne vraćaju.

Knjiga u centru – info
Kontakt email: knjigaucentru@yahoo.com / zoranpongrasic@yahoo.com

Podijelite

  • Ovaj događaj je prošao.

Detalji:

Početak:
21/09/2021
Kraj:
20/10/2021
Događaj Tags:
, ,
Skip to content