Portal za književnost i kritiku

Loading Događanja
Fotografija natječaja "Čitanjem do uključivog društva"

Natječaj “Čitanjem do uključivog društva” – rok 1. ožujka

05/01/2021 - 01/03/2021

Ministarstvo kulture i medija objavilo je otvoreni privremeni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Čitanjem do uključivog društva“.

Provedbom poziva doprinijet će se ostvarenju ciljeva “Nacionalne strategije poticanja čitanja” koju je Vlada usvojila 2017. godine za razdoblje do 2022. godine. Poziv se provodi u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020., a usmjeren je na povećanje socijalne uključenosti ranjivih skupina (djece i mladih do 25 godina, osoba starijih od 54 godine, nezaposlenih, uključujući dugotrajno nezaposlene, osoba s invaliditetom te pripadnika romske i drugih nacionalnih manjina) kroz razvoj čitalačke pismenosti.

Financirat će se aktivnosti pripreme i provedbe participativnih aktivnosti poticanja čitanja i razvoja čitalačkih kompetencija za pripadnike ciljanih skupina te aktivnosti podizanja javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju.

Prihvatljivi prijavitelji su narodne knjižnice te umjetničke organizacije, udruge koje djeluju u području kulture i umjetnosti, ustanove u kulturi i jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave.

Ukupna financijska sredstva u okviru ovog poziva iznose 41.000.000,00 HRK Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100% prihvatljivih troškova, od čega je 85% osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15% osigurati Ministarstvo kulture i medija iz državnog proračuna RH.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 1. ožujka 2021.

Natječajna dokumentacija dostupna je na sljedećim poveznicama: www.strukturnifondovi.hr
i www.esf.hr

“Nacionalna strategija poticanja čitranja” dostupna je na ovome linku.

“Akcijski plan Nacionalne strategije poticanja čitanja” dostupan je na ovome linku.

Podijelite

  • Ovaj događaj je prošao.

Detalji:

Početak:
05/01/2021
Kraj:
01/03/2021
Događaj Tags:
, ,
Skip to content