Portal za književnost i kritiku

Loading Događanja
Tekst: Servis za pjesmu

Književni natječaj za mlade „Servis za pjesmu“: rok do 6. prosinca

24/11/2021 - 06/12/2021

Servis za pjesmu je platforma na kojoj će se odviti radionica pisanja poezije, ali na dosad neuobičajen način. Rezultati ove radionice bit će vidljivi svima na web stranici Servisa za pjesmu, na način da se proces čitanja, analiziranja i stvaranja poetskog djela učini vidljivim, zanimljivim i edukativnim kroz kratke animacije u kojima se pjesme pristigle na natječaj uređuju, odnosno servisiraju.

Servis za pjesmu raspisuje književni natječaj za mlade od 18 do 25 godina koji se već bave pisanjem pjesama ili se ovom prilikom žele okušati u ovoj književnoj disciplini. Pjesme pristigle na natječaj pregledat će stručni savjet kojeg čine pjesnikinja Martina Vidaić i pjesnici Marko Pogačar i Ivica Prtenjača. Stručni savjet odabrat će, među pjesmama pristiglim u roku, 24 pjesme koje će potom biti uređene, odnosno korigirane na način da se ne mijenja njihova suština, da ih se ne dopisuje, ali da uz stručne korekcije njihova poetska struktura bude bolja.

 

Uvjeti natječaja:

1. Na natječaj se mogu prijaviti osobe između 18 i 25 godina koje do sad nisu objavile vlastitu ili zajedničku knjigu pjesama.

2. Svaki sudionik/ica može na natječaj poslati jednu pjesmu. Tema, dužina i vrsta pjesme su slobodni.

3. Pjesme trebaju biti napisane hrvatskim standardnim jezikom.

4. Rok za slanje pjesme je 6.12.2021.

5. Pjesme se šalju isključivo na prijavnom obrascu koji se nalazi na web stranici Servisa za pjesmu. Svi sudionici natječaja suglasni su da se njihove pjesme tekstualno korigiraju, mijenjaju i takve budu objavljene na stranici Servisa za pjesmu. Prijavni obrazac treba preimenovati te ga nazvati prema vlastitom imenu i prezimenu („Ime Prezime.doc“).

6. Pjesme se šalju e-mailom na adresu: serviszapjesmu@gmail.com

7. Sudionici čiji pjesme budu izabrane za sudjelovanje u projektu bit će obaviješteni e-mailom.

8. Pjesme će se na stranici Servisa za pjesmu nakon završetka roka za prijavu objavljivati sukcesivno, pojedinačno, u kraćim vremenskim intervalima do kraja 2021. godine.

 

Cilj projekta jest poticanje čitanja i pisanja poezije, unaprjeđenje vještina pisanja i uređivanja vlastitih poetskih uradaka, te besplatna podrška kreativnim pojedincima kroz ovu radionicu kreativnog pisanja koja se može pohađati i u najudaljenijem i najmanjem mjestu u kojem ovakav sadržaj inače nije dostupan.

 

Autor i voditelj projekta, te stručni “serviser” pjesama sudionika/ica je Ivica Prtenjača.

Dodatne informacije možete naći na https://serviszapjesmu.wixsite.com/home

Projekt se ostvaruje uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Podijelite

  • Ovaj događaj je prošao.

Detalji:

Početak:
24/11/2021
Kraj:
06/12/2021
Događaj Tags:
, , , , ,
Skip to content