Portal za književnost i kritiku

Loading Događanja
Logotip Vrisak

Vrisak: riječki sajam knjiga i festival autora: 13. – 19. 9.2020.

13/09/2020 - 19/09/2020

Riječki sajam knjiga i festival autora Vrisak ove godine se održava od 13. do 19. rujna 2020. u prostorima zgrade Exportdrva i Guvernerove palače Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.

Festival će otvoriti dodjela V.B.Z.-ove Nagrade za najbolji neobjavljeni roman u Perivoju Guvernerove palače Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. Najveći dio programa održat će se u hali Exportdrva te u klubovima Dnevni boravak i Morski prasac.

Vrisak je ove godine posvećen uspomeni na Bekima Sejranovića, jednog od najvažnijih hrvatskih i bosanskih pisaca u posljednja dva desetljeća. Uoči službenog otvorenja festivala u subotu 12. rujna u Morskom prascu Bekima će se u neformalnoj atmosferi prisjetiti njegovi prijatelji, a festival će se zatvoriti predstavljanjem upravo objavljenih Sabranih djela Bekima Sejranovića. U sklopu tog programa bit će ekskluzivno prikazan video koji je Bekim Sejranović snimio neposredno prije smrti, a na kojem čita svoju zadnju objavljenu priču „Miss Misery na otoku Susku“.

Mnogi europski autori koji nisu mogli doći u Rijeku prisustvovat će promocijama putem snimljenih video intervjua koji će se emitirati u posebnom programu u Book caffeu Dnevni boravak. Na Vrisku će sudjelovati brojni domaći i regionalni autori poput Marka Tomaša, Ivice Prtenjače, Olje Savičević Ivančević, Monike Herceg, Marine Šur Puhlovski, Olje Knežević, Tomislava Čadeža, Damira Zlatara Freya, Mirele Priselec Remi, Andrije Škare, Zlatka Galla, Zoje Strenja Šolaja, Nade Topić i Vlade Simcicha Vave. Iz Makedonije na Festival dolaze Rumena Bužarovska i Lidija Dimkovska, iz Srbije Saša Ilić, a iz Bosne i Hercegovine Almin Kaplan i Tanja Stupar Trifunović. U večeri slam poezije sudjelovat će drumski pjesnici Žarko Jovanovski, Vid Jeraj, Siniša Matasović i Zoran Kelava. Svečano zatvaranje Vriska održat će se uz koncert Damira Urbana u hali Exportdrva u suorganizaciji programa EPK-a Rijeka 2020.

Program Vriska moći će se pratiti i uživo (live streama) na službenoj mrežnoj stranici Vriska (https://vrisak.vbz.hr/), V.B.Z.-ovom YouTube kanala i portalu 24sata.

Podijelite

  • Ovaj događaj je prošao.

Detalji:

Početak:
13/09/2020
Kraj:
19/09/2020
Događaj Tags:
,
Skip to content