Portal za književnost i kritiku

Loading Događanja
V.B.Z. logo

V.B.Z.-ov natječaj za najbolji neobjavljeni roman 2024.

25. veljače @ 8:00 - 25. ožujka @ 17:00

1. Nakladnička kuća V.B.Z. dodjeljuje književnu nagradu za najbolji novi, originalni i neobjavljeni roman na hrvatskom i drugim štokavskim jezicima, te čakavskom i kajkavskom književnom jeziku. Nagrada se dodjeljuje jednom godišnje.

2. Najboljem romanu bit će dodijeljena novčana nagrada u bruto iznosu od 15.000,00 € (petnaest tisuća eura).

3. Svaki sudionik natječaja smije poslati samo jedan roman. Sudjelovanjem na ovom natječaju sudionici se obavezuju na to da njihov roman nije ranije objavljivan i da nije prijavljen ni na jedan drugi natječaj za neobjavljeni roman. Rukopis predan na natječaj, kao ni jedan dio predanog rukopisa, ne smije biti objavljen prije ili za vrijeme natječaja u bilo kojem obliku, odnosno na bilo kojem mediju. Nakon što predaju rukopise, sudionici se također obavezuju da za vrijeme trajanja natječaja neće ni s jednom drugom nakladničkom kućom sklopiti ugovor o objavljivanju toga romana. Nagrađeni autor obavezuje se ustupiti autorska prava za izdavanje romana nakladničkoj kući V.B.Z. na rok od 15 godina bez daljnje naknade, kao i pravo objavljivanja i distribucije nagrađene knjige u svim zemljama regije (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Slovenija). Ustupanje prava odnosi se na tiskanu, audio i elektroničku verziju knjige.

4. Prema preporuci žirija, V.B.Z. može tiskati još nekoliko rukopisa prispjelih na natječaj. Nakon završetka natječaja, nakladnička kuća V.B.Z. može ponuditi ugovor autorima čija je djela preporučio žiri. Ako članovi žirija ustanove da ni jedan od prispjelih rukopisa ne zadovoljava literarne kriterije, Nagrada ne mora biti dodijeljena, niti V.B.Z. mora objaviti knjigu.

5. Natječaj je javan, a rukopisi se predaju pod šifrom. Molimo autore da na naslovnicu rukopisa romana napišu šifru i naslov romana, a uz rukopis prilože zapečaćenu omotnicu u kojoj se nalaze sljedeći podaci: šifra, ime i prezime autora, broj telefona, adresa, e-mail, OIB i IBAN. Molimo autore da na zapečaćenoj omotnici i elektroničkom zapisu (DVD-u, CD-u ili USB-u) također napišu šifru.

6. Rukopisi moraju biti napisani na računalu, s dvostrukim proredom, na bijelom papiru formata A4. Rukopisi moraju biti otisnuti u pet primjeraka, a obavezno je priložiti i elektronički zapis rukopisa (na DVD-u, CD-u ili USB-u; jedan primjerak). Rukopisi poslani na natječaj ne vraćaju se. Za rukopise koji se šalju iz inozemstva V.B.Z. ne snosi trošak carine. Pet primjeraka rukopisa i jedan elektronički zapis istoga moraju biti dostavljeni na adresu: V.B.Z. d.o.o., Velikopoljska 12, 10010 Zagreb, s naznakom „za nagradu V.B.Z.-a“.

Rok za prijavu: do 25. ožujka 2024. godine.

Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 30. studenoga 2024. godine.

Podijelite

  • Ovaj događaj je prošao.

Detalji:

Početak:
25. veljače @ 8:00
Kraj:
25. ožujka @ 17:00
Događaj Tags:
, ,
Web stranica:
https://www.vbz.hr/propozicije-natjecaja-za-najbolji-neobjavljeni-roman-2024/
Skip to content