Portal za književnost i kritiku

Loading Događanja
Foto: Zlarin

Pjesnička rezidencija “Vesna Parun” na Zlarinu

10/04/2023 - 02/05/2023

Kulturna udruga Fotopoetika iz Šibenika na njezin 101. rođendan raspisala je natječaj za pjesničku rezidenciju “Vesna Parun” na otoku Zlarinu. Dvotjedna književna rezidencija za hrvatske pjesnike i pjesnikinje organizira se na rodnom otoku Vesne Parun po kojoj projekt nosi ime. Obuhvaća boravak na otoku, posjet zanimljivim lokalitetima u Šibensko-kninskoj županiji i minimalno jedno javno događanje u Šibeniku i/ili na Zlarinu.

Rok za podnošenje prijave je 1. svibnja 2023. u ponoć, a rezidencija traje dva tjedna.

Uvjeti su da je objavljena barem jedna zbirka poezije, da nisu mlađi od 18 godina i jedan dan na datum podnošenja prijave te da su hrvatski državljani. Tijekom rezidencije su obvezani održati barem jedno javno predstavljanje.

Prijava se podnosi u PDF i Word formatu sa:

  • životopisom (ne duži od jedne stranice)
  • motivacijskim pismom s obveznim obrazloženjem zašto prijavitelj/ica želi boraviti na rezidenciji, tj. planom rada za vrijeme boravka.

Prijave se šalju na: fotopoetika@gmail.com

Ime odabranog rezidenta bit će proglašeno 10. svibnja i objavljeno na internetskoj i Facebook stranici organizatora projekta (Kulturna udruga Fotopoetika). Odabrani/a rezident/ica također će biti obaviješten/a putem e-poruke.

Ovo je prva književna rezidencija na području Šibensko-kninske županije. Organizira se po treći put i provodi uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Šibenika. Gošća prve rezidencije bila je pjesnikinja Andrijana Kos Lajtman iz Čakovca, a druge pjesnikinja Vera Vujović iz Zagreba.

Podijelite

  • Ovaj događaj je prošao.

Organizator

Fotopoetika
E-pošta:
fotopoetika@gmail.com
Pogledajte web stranicu Organizator
Skip to content