Portal za književnost i kritiku

Loading Događanja
Logotip festivala Bookstan

Peti festival Bookstan – poziv na radionicu (rok 15.8.2020.)

15/07/2020 - 15/08/2020

Izdavačka kuća Buybook će za Peti internacionalni festival književnosti Bookstan, koji se ove godine održava u periodu od 28. do 31. oktobra/listopada, dodijeliti 20 stipendija za učešće u radionici. Tema ovogodišnje radionice je “Kritika i istina: šta, kako i kome čitamo?”, a vrijeme održavanja je od 25. do 31. oktobra/listopada.
Aplikacije je potrebno poslati na e-mail adresu radionica@buybook.ba do 15. augusta/kolovoza 2020. Potrebno je da sadrže prijavu, biografiju i motivacijsko pismo i dva autorska rada iz oblasti književne kritike, esejistike, znanstvene publicistike, a u obzir dolaze i stručni i znanstveni radovi, te književne i/ili novinarske kolumne. Nakon pregledanih aplikacija odabrani kandidati će do 1. septembra/rujna biti pozvani na online intervju s koordinatorima radionica nakon kojih će se do 10. septembra/rujna obaviti finalna selekcija i odabranim kandidatima podijeliti zadaci.
Stipendija je namijenjena studentima/cama i književno-umjetničkim kritičarima/kama koji aktivno govore engleski jezik, pišu na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili crnogorskom, te imaju od 21 do 30 godina. Učesnici/e koji su sudjelovali na prethodnim radionicama imaju ponovno pravo prijave.

Voditeljica ovogodišnje radionice je Katarina Luketić, a odabrani polaznici će pored nje imati priliku slušati više od petnaest uglednih predavača.
Stipendija pokriva troškove radionice, smještaja u hostelu, hranu u dogovorenim restoranima i troškove puta. Po realizaciji zadatka učesnicima će biti dodijeljena priznanja, a najboljima i nagrade.

Obrasci i ostale informacije dostupni na http://www.buybook.ba/novost/9676/poziv-za-stipendiranje-mladih-knjizevnih-kriticaraki-kolumnistaica-novinaraki-i-studenataica

Podijelite

  • Ovaj događaj je prošao.

Detalji:

Početak:
15/07/2020
Kraj:
15/08/2020
Događaj Tags:

Lokacija

Sarajevo
Skip to content