Portal za književnost i kritiku

Loading Događanja
Portret Radomir Konstantinović

Panel “Privilegije manjine” u povodu zbornika o Radomiru Konstantinoviću

27/02/2021 @ 19:00 - 20:00

Povodom desetogodišnjice smrti pisca i filozofa Radomira Konstantinovića, Tomislav Brlek i Nenad Rizvanović uredili su zbornik tekstova u časopisu Up&Underground: Critical Theory Dossier i osmislili panel pod naslovom Privilegije manjine.

“Radomir Konstantinović se beskompromisno odupirao svakom obliku politike identiteta i nije pristajao na bilo kakav model sistematske dovršivosti. Njegov intelektualni rad nužno je dolazio u sukob s projektima političkog djelovanja koji su formu podređivali sadržaju, eksperimentalno institucionalnom, estetsko etičkom, a moguće postojećem” – stoji u pozivu na ovaj događaj.

Za Up&Underground o Konstantinoviću su pisali: Bora Ćosić, Andrea Lešić, Lana Molvarec, Dubravka Bogutovac, Davor Beganović, Zdravko Zima, Jadranka Brnčić, Tomislav Marković, Predrag Brebanović, Branislav Jakovljević, Branko Romčević, Milivoj Bešlin, Tomislav Brlek, Nenad Rizvanović, Ahmed Burić, Matija Bošnjak, Vahidin Preljević, Almir Bašović i Aleksandra Bosnić Đurić.

Predstavljanje zbornika održat će se u četvrtak, 27. veljače 2021. u 19 sati u Kulturno informativnom centru (KIC), Preradovićeva 5, Zagreb, a sudjelovat će Bora Ćosić, Lana Molvarec, Nenad Rizvanović i Tomislav Brlek.

Panel će biti dostupan i putem streaminga na Facebook stranici Subversive Festivala i Vimeo kanalu Rezolucije.

Podijelite

  • Ovaj događaj je prošao.

Detalji:

Datum:
27/02/2021
Vrijeme:
19:00 - 20:00
Događaj Tags:
, ,
Skip to content