Portal za književnost i kritiku

Loading Događanja

Otvorene prijave za Booksinu radionicu pisanja poezije s Dortom Jagić

27/02/2023 - 07/03/2023

Booksa poziva da se prijavite na radionicu pisanja s Dortom Jagić! Prijave su otvorene do 6. ožujka, a više o radionici i pjesnikinji Dorti Jagić možete naći u nastavku!

Vjerujemo da jedinstvenu i vrsnu pjesnikinju Dortu Jagić ne treba puno predstavljati, ali za one kojima treba osvježiti pamćenje, slijedi par crtica iz bogate bio/bibliografije. Dorta je dosad objavila pjesničke knjige Plahta preko glaveTamagochi mi je umro na rukamaĐavo i usidjelicaKvadratura dugeKauč na trgu Kafkin nož, knjige proze KičmaS tetovažom nisi sam, leksikon Mali rječnik biblijskih žena, putopise Prolazi i pukotine te knjigu eseja Veće od kuće. Njezina najnovija knjiga Noć na Zemlji zbirka je nokturalnih priča, putopisa, dnevničkih i memoarskih zapisa, meditacija, fantazija, poetskih studija i bilješki. Dobitnica je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja, među kojima su nagrada Goranovo proljeće, Goranov vijenac za ukupan doprinos hrvatskoj poeziji i The European Poet of Freedom Award.

Radionica traje 10 tjedana, započet će sredinom ožujka i trajati do konca svibnja. Sastanci u sklopu radionice održavat će se jednom tjedno, ponedjeljkom od 17 do 19 sati, a u međuvremenu se pišu zadaće koje zada voditeljica.

Osim što je vanserijska pjesnikinja, Dorta je i odlična pedagoginja i uvjerili smo se više puta kako iz ljudi može “izvući” ono što ni one/i sami ne znaju da imaju. Ako nam ne vjerujete, na linku pročitajte radove s prethodnih radionica, to je najbolji dokaz! Poezija prošlogodišnjih polaznica i polaznika radionice objavljena je u zborniku Za psihom, poezijo, koju je uredio i oblikovao Ivan Markota. Zbornik potražite na linku.

Za prijavu na radionicu potrebno je poslati kratku biografiju (samo osnovne informacije) i tri pjesme, nevažno jesu li negdje objavljene ili ne.

Rok za prijave je ponedjeljak, 6. ožujka do 23.59h, a prijave se šalju na adresu booksa@booksa.hr s naznakom “Prijava na radionicu poezije”. Pohađanje radionice je uz kotizaciju, koja je za studente, nezaposlene i umirovljenike reducirana. Ako imate još pitanja (što?, kako?, kada?, gdje?, koliko?), šaljite ih na isti mail!

S obzirom na to da je broj mjesta na radionici ograničen na najviše 10 osoba, a prijava uvijek bude više, Dorta će na temelju materijala koje ćete poslati zaključiti kome bi radionica mogla biti od najveće koristi.

Ako imate bilo kakvih pitanja, pošaljite ih na booksa[at]booksa.hr ili nazovite na 01/ 4616 124.

Podijelite

  • Ovaj događaj je prošao.

Lokacija

Booksa
Martićeva ul. 14D
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Skip to content