Portal za književnost i kritiku

Loading Događanja
Logo: Ministarstvo kulture

Otvoren Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2023. (Rok: 6.11.2023.)

14/02/2023 - 07/11/2023

Ogledni prijevod koji se prijavljuje na Javni poziv mora biti prvi prijevod izvornog književnog ili neknjiževnog djela napisanog hrvatskim jezikom na određeni strani jezik. Poželjni su ogledni prijevodi na engleski jezik, ali su prihvatljivi i drugi jezici s izrazitim promidžbenim potencijalom. U 2023. godini, s obzirom na planirana predstavljanja na međunarodnim sajmovima knjiga u Madridu i Guadalajari, naročita se pozornost posvećuje izradi i financiranju oglednih prijevoda na španjolski jezik.

Na Javni se poziv mogu prijaviti fizičke i pravne osobe registrirane za izdavačku djelatnost, zastupanje/posredovanje i/ili prodaju autorskih prava koji su do sada zaključili najmanje pet ugovora za prodaju izdavačkih prava hrvatskih autora. Prijavitelji moraju biti nositelji autorskih prava za djela koja prijavljuju na ovaj Javni poziv ili moraju posjedovati pismenu izjavu nositelja autorskih prava da su suglasni s izradom i korištenjem oglednog prijevoda u skladu s ciljevima Javnog poziva.

Prijave na ovaj Javni poziv primaju se od datuma objave do 6. studenoga 2023. godine, isključivo elektroničkim putem na adresu elektroničke pošte: translation-grants@min-kulture.hr.

Više o uvjetima prijave te potrebnoj dokumentaciji potražite na: https://min-kulture.gov.hr/?id=23529.

Podijelite

  • Ovaj događaj je prošao.

Detalji:

Početak:
14/02/2023
Kraj:
07/11/2023
Događaj Tags:
, ,
Web stranica:
https://min-kulture.gov.hr/
Skip to content