Portal za književnost i kritiku

Loading Događanja
Logo Ministarstva kulture

Objavljen javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo „Marin Držić“ za 2022.

11. studenoga @ 8:00 - 26. prosinca @ 17:00

Na Javni poziv Ministarstva kulture RH mogu se prijaviti autori s novim dramskim djelima na hrvatskom jeziku koja do objave odluke Stručnoga povjerenstva nisu izvedena ni objavljena u bilo kojem obliku. Svaki autor može prijaviti jedno djelo neovisno o vrsti i tematici djela.

Dramska djela prijavljuju se pod šifrom, koja treba biti čitko napisana na prvoj stranici djela kao i na priloženoj zatvorenoj kuverti u kojoj se dostavljaju podaci o autoru: ime i prezime, adresa, broj telefona, adresa e-pošte i OIB. Nepotpune prijave i one koje nisu u skladu s propozicijama Javnoga poziva neće se razmatrati.

Tekstovi za koje se raspisuje Poziv dostavljaju se u tri primjerka Ministarstvu kulture i medija, Zagreb, Runjaninova 2, s napomenom: Za Nagradu „Marin Držić“.
Nenagrađena dramska djela vraćaju se autorima na njihov zahtjev u roku od 30 dana od pisane obavijesti o završetku postupka Poziva. Jedan primjerak svakoga djela Ministarstvo zadržava u svojoj dokumentaciji.

Prijave na temelju ovoga Poziva podnose se u roku od 45 dana od dana objave u „Narodnim novinama“, dakle do 26. prosinca 2022. godine. Rezultati će biti objavljeni na mrežnoj stranici Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Daljnje informacije možete naći na sljedećoj poveznici.

Share This Event

Skip to content