Portal za književnost i kritiku

Loading Događanja
Raštan

Natječaj za prve i neobjavljene originalne rukopise (rok: 1. srpnja)

16/05/2022 - 01/07/2022

Prenosimo vam poziv Raštan izdavaštva.

Raštan: Poziv

Konkurs je javan, a rukopisi se predaju isključivo elektronski, putem mejla urednistvo@rashtan.com
Odluku o pobednici ili pobedniku donosi urednički tim Raštan izdavaštva. Nagrađeni rukopis/i biće uvršten/i u izdavački plan Raštan izdavaštva nakon detaljnog uredničkog rada, a nagradom su predviđene i sve prateće promotivne aktivnosti.

Rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije 15. septembra 2022. godine.

PROPOZICIJE:
1. Mejl kojim se autor/ka prijavljuje na konkurs treba da bude naslovljen sa: Konkurs za neobjavljene rukopise – poezija/proza. (navesti kategoriju).
2. Rukopisi se šalju u word dokumentu naslovljenom nazivom dela koje se prijavljuje i kategorijom (poezija, kratka proza, roman). Dokument treba da bude napisan Times New Roman fontom, veličine 12, s proredom i obostranim poravnanjem, uz obaveznu upotrebu slova s dijakritičkim znacima. Pored samog rukopisa, dokument treba da sadrži kratku biografiju i kontakt podatke autora. Ukoliko autor/ka na konkurs prijavljuje roman, uz rukopis je potrebno priložiti i sinopsis romana.
3. Raštan izdavaštvo zadržava pravo da nagradi više rukopisa odnosno, u slučaju da nijedan od prispelih rukopisa ne zadovoljava estetske i literarne kriterijume, ne proglasi pobednika konkursa.

Više na: Raštan izdavaštvo.

Podijelite

  • Ovaj događaj je prošao.

Detalji:

Početak:
16/05/2022
Kraj:
01/07/2022
Događaj Tags:
, , , ,
Skip to content