Portal za književnost i kritiku

Loading Događanja

Natječaj HNK za otkup dramskog teksta: rok 1. veljače 2022.

12/10/2021 - 01/02/2022

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu rapisalo je Natječaj za otkup suvremenog dramskog teksta. Na natječaj se mogu prijaviti autori s prebivalištem u RH ili s hrvatskim državljanstvom, a prijavljeni dramski tekstovi moraju biti prikladni za izvođenje na velikoj pozornici HNK u Zagrebu. Rok za prijavu je 1. veljače 2022., a o pobjedničkom tekstu odlučit će ocjenjivački sud Drame HNK u Zagrebu.

Pobjednički tekst bit će postavljen na sceni HNK u Zagrebu i u izvođenju ansambla Drame HNK u Zagrebu. Tekst mora biti pisan na hrvatskom jeziku te ne smije biti ranije izveden, objavljen niti prijavljen na neki drugi natječaj. Svaki autor se može prijaviti s jednim dramskim tekstom.

Na adresu HNK u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 15, 10 000 Zagreb) potrebno je dostaviti dva ispisana primjerka teksta s naznakom za Natječaj za otkup suvremenog dramskog teksta. U omotnici s primjercima teksta potrebno je dostaviti i pune podatke o autoru (puno ime i prezime, adresu, broj telefona). Tekst je potrebno poslati i na e-mail adresu drama@hnk.hr s naznakom za Natječaj za otkup suvremenog dramskog teksta.

Pobjednički tekst bit će otkupljen za 50 tisuća kuna, a taj iznos obuhvaća i otkup autorskih prava za premijerno izvođenje teksta tijekom sezone 2022/2023. godine u produkciji HNK u Zagrebu.

Podijelite

  • Ovaj događaj je prošao.

Detalji:

Početak:
12/10/2021
Kraj:
01/02/2022
Događaj Tags:
, ,

Lokacija

Zagreb
Skip to content