Portal za književnost i kritiku

Loading Događanja
Ulysses Shelter

Međunarodni program književnih rezidencija Odisejevo utočište – Ulysses’ Shelter; rok za prijavu: 28.2.2021.

16/02/2021 - 28/02/2021

Izdavačka kuća Sandorf pokrenula je treći ciklus projekta književnih rezidencija Odisejevo utočište – Ulysses’ Shelter uz potporu programa Creative Europe Europske unije te u suradnji s općinom Mljet i Nacionalnim parkom Mljet i međunarodnim partnerima iz Slovenije, Grčke, Srbije i Velike Britanije (više o projektu na www.tovar.hr), a do 28. veljače otvoren je poziv za tri hrvatska sudionika međunarodnog programa književnih rezidencija.

Projekt i mreža rezidencija namijenjeni su mladim piscima (proza i/ili poezija) i književnim prevoditeljima u dobi do 40 godina.

Program književnih rezidencija odvijat će se na otoku Mljetu (Hrvatska), u Ljubljani (Slovenija), u Larisi (Grčka), u Beogradu (Srbija) te na nekoliko lokacija u Walesu (UK). Program rezidencija, čiji je naglasak na transnacionalnoj mobilnosti i razvoju publike, omogućit će mladim piscima i prevoditeljima da rade, nastupaju i predstave se unutar na jednoj od ponuđenih lokacija. Od ukupno 15 izabranih rezidenata iz 5 europskih država partnera (mladih pisaca / književnih prevoditelja) svaki partner će oformiti stručni žiri sastavljen od vodećih stručnjaka iz područja književnosti koji će od prijavljenih kandidata izabrati 3 autora, sudionika mreže književnih rezidencija „Odisejevo utočište – Ulysses’ Shelter“. Rezidencije će omogućiti nove prilike za ostvarenje kontakata s drugim autorima, prevoditeljima, urednicima, izdavačima i/ili predstavnicima različitih književnih organizacija i publike iz svih zemalja uključenih u projekt. Rezidencije će biti obogaćene popratnim programom koji sadrži različite književne aktivnosti namijenjene specifičnim (lokalnim) ciljanim skupinama.

Pandemija virusa COVID-19 znatno je otežala razmjenu rezidenata između partnera na projektu, ali uz sve potrebne mjerama opreza projekt je nastavljen, a partneri na projektu brinu za sigurnost kako sudionika projekta tako i njihove potencijalne publike.

Sve aktivnosti možete pratiti na stranici www.tovar.hr posvećenoj mreži književnih rezidencija „Odisejevo utočište – Ulysses’ Shelter“, na stranici voditelja projekta www.sandorf.hr te na društvenim mrežama projekta i partnera.

Projekt su također poduprli Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Dubrovačko-neretvanska županija.

 

Podijelite

  • Ovaj događaj je prošao.

Detalji:

Početak:
16/02/2021
Kraj:
28/02/2021
Događaj Tags:
, ,
Skip to content