Portal za književnost i kritiku

Loading Događanja
Vizual Kad je meni počeo rat

Književni natječaj: “Trenutak kad je meni počeo rat”, rok 31.3.2022.

04/02/2022 - 31/03/2022

Forum ZFD Srbija raspisuje književni natječaj za neobjavljenu priču Trenutak kad je meni počeo rat, s namjerom da ponudi književni odgovor na temu poimanja sukoba koji su počeli raspadom Jugoslavije, a završili jedno desetljeće kasnije. Forum ZDF (Zivilier Friedensdienst) je ugledna njemačka mirovna i humanitarna organizacija. Kako ističu: “Želja nam je da prikupimo lična sećanja, ili sećanja drugih ljudi koje ste nekad čuli, kao ona koja izlaze iz zone iskustvenog i prelaze u fikciju u formi kratke priče”.

Pravo sudjelovnja na natječaju imaju svi autori/ce koji pišu na bosanskom, hrvatskom, crnogorskom ili srpskom jeziku.

Rok za slanje radova je 31.03.2022. Radove treba slati na email: kratka.prica.forumzfd@gmail.com

Propozicije natječaja:

Tekstovi ne smiju biti prethodno objavljeni. Tekst se smatra objavljenim ukoliko se nalazi u knjizi, časopisu i/ili na internetu prije objavljivanja žirija književnog natječaja. Priču treba potpisati šifrom, a rješenje šifre s podacima, adresom, brojem telefona i e-mail adresom autora/ice šalje se uz tekst. Dužina pojedinačne priče ne može prelaziti 10.000 znakova, uključujući razmake.

Tročlani žiri odabrat će za objavljivanje deset priča, od kojih će tri prvonagrađene dobiti novčani iznos od 180 eura (bruto iznos). U knjigu će pored deset priča odabranih na natječaju biti uvršteno i petnaest priča po pozivu izdavača i urednika. Kontakt za dodatne informacije: pejovic@forumzfd.de

Podijelite

  • Ovaj događaj je prošao.

Detalji:

Početak:
04/02/2022
Kraj:
31/03/2022
Događaj Tags:
, , ,
Skip to content