Portal za književnost i kritiku

Loading Događanja
Ilustracija vilica s vrhovima u obliku olovke

Goran za mlade pjesnike: rok za prijavu 31.12.2020.

03/12/2020 - 31/12/2020

Nastojeći stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, Studentsko kulturno-umjetničko društvo Ivan Goran Kovačić raspisuje natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike.
Uvjeti natječaja:
1. U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije.
2. Na natječaj je potrebno poslati cjelovit rukopis pjesničke zbirke u otvorenom (word) dokumentu koji ne smije sadržavati ime autora/ice ni u jednom dijelu dokumenta.
3. Uz rukopis treba poslati kratku biografiju s imenom i prezimenom na početku, kontakt: broj telefona i adresu elektroničke pošte te točnu adresu stanovanja.
4. Žiriranje će se odvijati anonimno, bez uvida žirija u autorstvo pojedinih rukopisa.
5. Žiri sastavljen od suvremenih hrvatskih književnika/ica i kritičara/ki predložit će najbolji rukopis za nagradu “Goran za mlade pjesnike”. Nagrađeni rukopis biti će objavljen u obliku knjige, u ediciji Novi hrvatski pjesnici, u izdanju SKUD-a Ivan Goran Kovačić.
6. Osim nagrađenog autora/ice, sudionici se neće pojedinačno izvještavati o ishodu natječaja.
7. Rok za slanje pjesama je 31. prosinca  2020.
8. Rukopise, s naznakom „za nagradu: Goran za mlade pjesnike“ u naslovu poruke, isključivo u elektronskom obliku, slati na e-mail: natjecaj@igk.hr

Podijelite

  • Ovaj događaj je prošao.

Detalji:

Početak:
03/12/2020
Kraj:
31/12/2020
Događaj Tags:
, ,
Skip to content