Uvodnik - tko, što, kako i zašto

Tiskarska slova
Kritika h,d,p,

Uvodnik - tko, što, kako i zašto

Kritika h,d,p, je specijalizirani portal za književnost, kritiku i srodne kulturno-umjetničke i društvene teme, a taj prostor stvoren je radi čitateljica i čitatelja – nadamo se, zato, da ćete ga još dugo dijeliti s nama

Kritika h,d,p, je specijalizirani portal Hrvatskog društva pisaca za književnost, kritiku i srodne kulturno-umjetničke i društvene teme. Pokrenuli smo ga sa željom da afirmiramo kritički govor o književnosti i kulturi te pridonesemo boljoj vidljivosti tema vezanih uz knjigu, spisateljski rad, čitanje i interpretaciju književnosti.

Redovito ćemo pratiti i vrednovati knjižnu produkciju, objavljivati recenzije novijih izdanja domaće i prijevodne književnosti, teorije i publicistike, informativno-istraživačke tekstove i komentare. Premijerno ćemo vam predstaviti i književne tekstove iz radionica suvremenih domaćih i regionalnih autorica i autora.

Namjera nam je da pritom potičemo kulturu dijaloga, pluralizam mišljenja i različitost interpretativnih praksi – za nas književnost, pisanje i čitanje uvijek znače i osvajanje novih prostora slobode, borbu protiv ustaljenih normi i otvaranje prema novom i drukčijem.

Urednici i suradnici portala su pisci/spisateljice, kritičari/ke, teoretičari/ke, čiji je rad prepoznat na široj kulturnoj sceni, kao i još ne sasvim afirmirani autori/ce koji upravo ovdje dobivaju dragocjeni medijski prostor.

A taj prostor postoji samo radi čitateljica i čitatelja – nadamo se, zato, da ćete ga još dugo dijeliti s nama.

Redakcija