Multimedija

Arhiva galerija

Niko Mihaljević
Slika
Portret: Niko Mihaljević
Potpis
Foto: T. Kantoci
Opis
Niko Mihaljević je grafički dizajner i vizualni umjetnik, dobitnik nagrade Radoslav Putar 2016. za najboljeg mladog umjetnika te docent na Odjelu Medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever.
Riječki Aribnb, 2022.
Program "Gledam, čitam, pišem" na Baniji
Slika
Knjižnica u kontejneru Petrinja
Opis
"Gledam, čitam, pišem" je program književnih radionica na Baniji koje organizira Hrvatsko društvo pisaca
Boris Greiner
Slika
Foto Boris Greiner i Boris Cvjetanović
Opis
Iz bogatog opusa dizajnera, vizualnog umjetnika, pisca i kritičara predstavljamo tri projekta: izmišljeni časopis "Novembarart society", seriju knjiga o suvremenoj umjetnosti "Osvojena područja" i stolne novine "Papirnati podmetači". (Na slici: Boris Cvjetanović i Boris Greiner kao statisti u filmu “Trimmhouse" Hrvoslave Brkušić i Mire Manojlovića)
Željko Serdarević
Slika
Portret Željko Serdarević
Opis
Autora prisutnog već četiri decenije na području grafičkog dizajna i srodnih praksi predstavljamo odabirom plakata i opreme knjiga iz razdoblja 2011–2020.
Danijel Žeželj
Slika
Portret Danijel Žeželj
Opis
Danijel Žeželj je jedan od najboljih i najoriginalnijih suvremenih hrvatskih grafičkih i multimedijskih umjetnika, stripaša i ilustratora. Iz njegova bogatog opusa ovom prilikom predstavljamo naslovnice knjiga koje je izradio za nakladnike DAF (biblioteka "Ni dieu ni maître") i Jesenski i Turk (knjige pobjednice natječaja Prozak i Na vrh jezika)