Multimedija

Arhiva galerija

Boris Greiner
Slika
Foto Boris Greiner i Boris Cvjetanović
Opis
Iz bogatog opusa dizajnera, vizualnog umjetnika, pisca i kritičara predstavljamo tri projekta: izmišljeni časopis "Novembarart society", seriju knjiga o suvremenoj umjetnosti "Osvojena područja" i stolne novine "Papirnati podmetači". (Na slici: Boris Cvjetanović i Boris Greiner kao statisti u filmu “Trimmhouse" Hrvoslave Brkušić i Mire Manojlovića)
Željko Serdarević
Slika
Portret Željko Serdarević
Opis
Autora prisutnog već četiri decenije na području grafičkog dizajna i srodnih praksi predstavljamo odabirom plakata i opreme knjiga iz razdoblja 2011–2020.
Danijel Žeželj
Slika
Portret Danijel Žeželj
Opis
Danijel Žeželj je jedan od najboljih i najoriginalnijih suvremenih hrvatskih grafičkih i multimedijskih umjetnika, stripaša i ilustratora. Iz njegova bogatog opusa ovom prilikom predstavljamo naslovnice knjiga koje je izradio za nakladnike DAF (biblioteka "Ni dieu ni maître") i Jesenski i Turk (knjige pobjednice natječaja Prozak i Na vrh jezika)
Alem Ćurin
Slika
Fotografija Alem Ćurin, foto Ladislav Tomičić
Opis
Genijalan crtač, majstor kalambura i društveni kroničar bistra oka i sigurne ruke Alem Ćurin rođen je 1953., a preminuo je u Splitu 2020. godine
Fotografične slike naših narodnih spisateljah, drugi dio
Slika
Robert Gojević/Atelier Gojević
Potpis
Robert Gojević/Atelier Gojević
Opis
Zagrebački fotograf Robert Gojević u svom je Atelijeru Gojević (www.atelier-gojevic.com) književnike i književnice najprije zabilježio u srebrnim česticama raspršenima u kolodiju na staklenoj podlozi, i to kao slike obrnutih tonskih vrijednosti (negative), a zatim ih preveo u pozitiv izrađujući fotografije na slanom papiru.