Regionalna nagrada "Štefica Cvek"

Plakat: Nagrada Štefica Cvek

Regionalna nagrada "Štefica Cvek"

15:14
Pobunjene čitateljke osnovale su novu, nekompetitivnu nagradu za izbor proznih ostvarenja u regiji čija je svrha skretanje pažnje na kvalitetna djela marginalizirane književnosti.

Regionalne kritičarke Pobunjene čitateljke, voditeljice portala Bookvica.net, pokrenule su regionalnu književnu nagradu “Štefica Cvek” s ciljem afirmacije ženskog i marginaliziranih stvaralaštva koje obuhvaća bhsc govorno područje i sve prozne knjige objavljene od 1. siječnja do 1. prosinca 2021. godine.

Kako kažu Pobunjene: „Naš fokus biće na proznim ostvarenjima (romani i zbirke kratkih priča) pobunjene književnosti, odnosno književnosti koja se bavi ženskim, feminističkim i kvir temama (ili raznolikim temama pristupa na feministički i kvir način), ali su dobrodošla i dela manjinske, antikolonijalne ili neomarksističke književnosti, kao i dela koja su estetski inovativna.“

Budući da je riječ o priznanju nekompetitivnog karaktera, Pobunjene čitateljke neće odabrati jedno djelo već napraviti izbor knjiga koje smatraju vrijednima pažnje.

U ponedjeljak, 31. siječnja 2022. godine u 19 sati u Krokodilu u Beogradu bit će proglašene/i prve/i dobitnice/i, uz voditeljicu Idu Prester.

Prijenos cijelog događaja moći će se pratiti preko Krokodilovog Youtubea i Facebooka Pobunjenih čitateljki.

Za više informacija posjetite poveznicu: „Štefica Cvek“

Izvor: Bookvica.net