Natječaj za pjesničku Nagradu Ivan Goran Kovačić: rok za prijavu 1.12.2020.

Goranovo proljeće

Natječaj za pjesničku Nagradu Ivan Goran Kovačić: rok za prijavu 1.12.2020.

12:45
Zagreb
Za nagradu mogu konkurirati knjige objavljene u razdoblju od 1. studenog 2018. do 31. listopada 2020. godine, a pobjeda donosi 10 tisuća kuna, plaketu i skulpturu akademskog kipara Igora Rufa.

Goranovo proljeće (SKUD Ivan Goran Kovačić) po drugi puta raspisuje natječaj za Nagradu Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku zbirku u dvogodišnjem razdoblju. 
Za nagradu mogu konkurirati knjige objavljene u razdoblju od 1. studenog 2018. do 31. listopada 2020. godine.
Knjige (3 primjerka) šalju se na adresu SKUD Ivan Goran Kovačić, Opatovina 11, 10 000 Zagreb, s napomenom: „Za Nagradu Ivan Goran Kovačić“. 
Rok za slanje knjiga je 1. prosinca 2020. 
Žiri koji radi u sastavu: Miroslav Mićanović, Dorta Jagić i Branislav Oblučar proglasit će pet finalista/ica do 21. veljače 2021., a dobitnik/ca Nagrade Ivan Goran Kovačić bit će proglašen/a uoči međunarodnog pjesničkog festivala Goranovo proljeće.
Nagrada Ivan Goran Kovačić sastoji se od novčanog dijela u iznosu 10.000,00 HRK, plakete i skulpture akademskog kipara Igora Rufa.
Nagrada Ivan Goran Kovačić dodjeljuje se za najbolju izvornu pjesničku zbirku tiskanu u dvogodišnjem razdoblju čije su prvo izdanje objavili nakladnici registrirani u Republici Hrvatskoj i koja nije posredovana prijevodom. Za nagradu mogu konkurirati i pjesničke knjige izvorno napisane i tiskane na hrvatskom jeziku kod registriranih nakladnika, bez obzira na mjesto objavljivanja. Nagrada se dodjeljuje naizmjenično s dodjelom nagrade Goranov vijenac za izniman doprinos hrvatskoj poeziji. 
Knjige aktualnih članova Odbora Goranovog proljeća ne mogu biti predložene za dodjelu nagrade, a isto se odnosi i na izdanja SKUD-a Ivan Goran Kovačić. 
2018. godine prvu je Nagradu Ivan Goran Kovačić dobila Martina Vidaić za zbirku pjesama „Mehanika peluda“.

Po izboru urednika