Goranovo proljeće; od 4. do 6. lipnja u Zagrebu i Rijeci

Goranovo proljeće

Goranovo proljeće; od 4. do 6. lipnja u Zagrebu i Rijeci

11:20
Zagreb, Rijeka
Najstarija i najznačajnija naša pjesnička manifestacija, Goranovo proljeće, odvija se ove godine po 58. put. Nakon što smo, u pandemijskim uvjetima, 21. ožujka u Lukovdolu dodijelili nagrade Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu Evelini Rudan i Goran za mlade pjesnike Vidi Sever, nastavljamo s bogatim festivalskim programom. Između 4. i 6. lipnja ugostit ćemo u Zagrebu i Rijeci desetak europskih i dvadesetak domaćih pjesnikinja i pjesnika svih generacija, najavili su organizatori

U PETAK, 4. 6. S POČETKOM U 20 H, na platou pred klubom Booksa u Martićevoj ulici u Zagrebu održat će se program posvećen platformi Versopolis, koja se bavi promidžbom mlađeg europskog pjesništva. Nastupaju:

Alen Bešić (Srbija), Stanka Hrastelj (Slovenija), Sandra Hubinger (Austrija), Helen Mort (Ujedinjeno Kraljevstvo), Roland Orcsik (Mađarska)

U SUBOTU, 5. 6. S POČETKOM U 20 H, na terasi Slovenskog doma Bazovica, Podpinjol 43 u Rijeci, održat će se pjesničko čitanje na kojem nastupaju:

Dejan Aleksić (Srbija), Alen Bešić (Srbija), Stanka Hrastelj (Slovenija), Sandra Hubinger (Austrija), Davor Mandić, Helen Mort (Ujedinjeno Kraljevstvo), Roland Orcsik (Mađarska), Robert Perišić, Evelina Rudan, Vida Sever i Peter Šulej (Slovačka)

U NEDJELJU, 6. 6. S POČETKOM U 20 H, u stražnjem dvorištu kluba Močvara u Zagrebu održat će se pjesničko čitanje uz glazbeni program, na kojem nastupaju:

Dejan Aleksić, Sanja Baković, Alen Bešić, Alen Brlek, Ana Brnardić Oproiu, Marjan Čakarević, Branko Čegec, Goran Čolakhodžić, Drago Glamuzina, Stanka Hrastelj, Sandra Hubinger, Dorta Jagić, Mateja Jurčević, Miroslav Kirin, Vanda Mikšić, Helen Mort, Adrian Oproiu, Roland Orcsik, Ivica Prtenjača, Evelina Rudan, Vida Sever, Ivan Šamija, Peter Šulej i gosti iznenađenja.

Za zvučnu sliku programa brine se sastav TRUTH =/= TRIBE

Truth =/= Tribe se sastoji od renomiranih glazbenika Nenada Kovačića (udaraljke), Nenada Sinkauza (el.gitara), Jurice Rukljiča (električna tuba) i Maka Murtića (saksofon, flauta, efekti). Nastao je 2019 godine i od tada izdao dva albuma - Distances (Hitchtone records) i Live at Vinyl Factory (Rika Muzika). 
Sastav je dio rastuće zagrebačke alternativne scene te specifično klupski jazz, rock i world bend koji koristi elemente tradicijskih ritmova, suvremenog rocka i teško opisivih fuzija sa električnom tubom. Sastav je uspoređivan i s grupama poput Sons of Kemet i Comet is Coming.

Po izboru urednika