U OBJEKTIVU ROBERTA GOJEVIĆA

Fotografične slike naših narodnih spisateljah, drugi dio

Robert Gojević/Atelier Gojević

Zagrebački fotograf Robert Gojević u svom je Atelijeru Gojević (www.atelier-gojevic.com) književnike i književnice najprije zabilježio u srebrnim česticama raspršenima u kolodiju na staklenoj podlozi, i to kao slike obrnutih tonskih vrijednosti (negative), a zatim ih preveo u pozitiv izrađujući fotografije na slanom papiru.

Poziv na Književnu rezidenciju Kamov 2024. s temom treće životne dobi

Rijeka

Tematski ovogodišnja rezidencija je usmjerena prema temama treće životne dobi - što znači starenje, demografska kriza, posljedice produživanja života, život u trećoj životnoj dobi s ograničenim sredstvima (...) dio su tema koje će se posebno pozitivno valorizirati, a očekivano od autora je da ih kvalitetno tematiziraju i čine dijelom svog promišljanja i kreativnog rada. Pravo na rezidenciju imaju umjetnici koji nemaju mjesto prebivališta u Rijeci, a rezidencijalni program svakom rezidentu osigurava honorar te po potrebi dodatna produkcijska sredstva (rok 17. travanj)