Portal za književnost i kritiku

Loading Događanja
Logo: Goethe institut

Natječaji Goethe instituta: prevođenje i književnost

01/11/2022 - 01/12/2022

Otvorene natječaje Goethe instituta možete naći na sljedećoj poveznici te se dijele na vizualne umjetnosti, film, ples, kazalište, glazbu, književnost i arhitekturu, a trenutno otvoreni natječaji iz domene književnosti su sljedeći:

1. Program za financiranje prijevoda (za izdavače i prevoditelje koji se bave prijevodima s njemačkog jezika)

Ako je odobreno financiranje preuzimaju na sebe dio prevoditeljskog honorara nakon objave prijevoda. Program je fokusiran na novu fikciju, stripove, slikovnice i knjige za mlade, kao i publicistiku koja se bavi trenutnim društvenim problemima. Na poveznici koju možete naći gore su preostali kriteriji i potrebni dokumenti. Rok za ovaj krug je od 1. studenog do 1. prosinca za knjige koje u tisak idu u ožujku, a odluke o subvencioniranju stižu na mail 17. veljače 2023. godine. Natječaj je otvoren četiri puta godišnje, po mjesec dana, sa sljedećim rokovima za predaju: 1. ožujka, 1. lipnja, 15. rujna te 1. prosinca.

2.  Litrix.de program za financiranje prijevoda koji bira određene jezične regije s ciljem promoviranja međusobne književne razmjene i ustanovljavanja održivih struktura za književne razmjene. Ove godine nude subvencije za prijevode s njemačkog na talijanski jezik. U principu pokrivaju do 5000 eura prevoditeljskog honorara kao i 50 posto autorskih prava. Ostale informacije možete naći na gornjoj poveznici.

 

Podijelite

Skip to content