Portal za književnost i kritiku

Navigacija pogleda

Događaj navigacija pogleda

Danas
Cijeli dan

Otvoren Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2023. (Rok: 6.11.2023.)

Ministarstvo kulture i medija je na temelju Zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi (NN83/22), objavilo Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2023. godini, s ciljem poticanja prevođenja vrijednih izvornih hrvatskih književnih djela na strane jezike, odnosno neknjiževnih djela važnih za promicanje hrvatske kulture, zatim promidžbe hrvatskih autora i njihovih djela u inozemstvu te jačanja i profesionalizacije posredničke djelatnosti i književnosti (zastupanje autora/prodaja prava).

Natječaj za kratku priču – satiru 2023

Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar – književni dani raspisuje
Natječaj za kratku priču - satiru. Natječaj traje od 01. srpnja do 30. rujna 2023.

Ongoing

Scenaristički laboratorij 2023 (rok: 15. rujna)

Zagreb

Cilj radionice Scenaristički laboratorij voditeljice Sonje Tarokić je pomoći svakom od scenarista da početnu verziju scenarija ili scenoslijeda s kojim se prijavljuje, kroz rad u grupi dovede do naprednije i detaljnije verzije. Radionica je namijenjena autorima koji imaju iskustvo u radu na filmu, odnosno, koji su dosad snimili barem jedan kratkometražni film bilo kojeg filmskog roda.

Festival svjetske književnosti 2023.

Raskošan program književnih večeri, predstava i izložbi čeka vas na 11. Festivalu svjetske književnosti od 3. do 8. rujna u prekrasnim prostorima Knjižare Fraktura, Zagrebačkog kazališta mladih i Galerije Kranjčar

Skip to content