Portal za književnost i kritiku

18. Prozak i Na vrh jezika

Dobitnici nagrada Prozak i Na vrh jezika 2022.

Objavljeni su dobitnici osamnaestog natječaja za nagrade Prozak i Na vrh jezika za 2022. godinu! Čestitamo Ivani Butigan, dobitnici Prozaka za rukopis proze i Nikoli Šerventiću, dobitniku nagrade Na vrh jezika za rukopis zbirke poezije
Plakat: Prozak i Na vrh jezika

Objavljeni su dobitnici osamnaestog natječaja za nagrade Prozak i Na vrh jezika za 2022. godinu za najbolji rukopis autora do 35 godina starosti, koji organizira udruga Kultipraktik. Odlukom žirija u sastavu: Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar odabrani su Ivana Butigan za Nikola Šerventić.

Pozivamo ostale autore da i dalje šalju svoje rukopise, jer natječaji su trajno otvoreni.

Radove autora možete pročitati na FB stranici Prvi prozak na vrh jezika, na kojoj će idućih dana biti objavljeni i novi izbori iz nagrađenih rukopisa.

Portret: Ivana Butigan Portret: Nikola Šerventić

Ivana Butigan (Zagreb, 1987.) diplomirala je komparativnu književnost i portugalski jezik i književnost na Filozofskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 2021. Počela je pisati kratke priče, koje su joj najdraža forma. 2022. ušla je u uži izbor natječaja Sedmica & Kritična masa.

Nikola Šerventić (Zagreb, 1988.) završio je diplomski studiji fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.
Pjesme su mu objavljene na regionalnim književnim portalima, u časopisu Tema, te u grupnoj zbirci ˝Na početku novog kruga˝. Sudjelovao je na književnom susretu ˝Zagrijavanje do 27˝. Izbor pjesama predstavljen mu je u emisiji Poezija naglas na Trećem programu Hrvatskog radija, a pjesma ˝ti˝ uvrštena je u zbornik za nagradu ˝Milo Bošković˝. Bio je u užem izboru za nagradu ˝Na vrh jezika˝ 2022., i u izboru deset najboljih rukopisa za nagradu Mak Dizdar 2022. Živi i radi u Zagrebu.

PRAVILA NAJTJEČAJA ZA NAJBOLJE RUKOPISE AUTORA DO 35 GODINA STAROSTI PROZAK I NA VRH JEZIKA

Nagrade za rukopise autora do 35 godina Na vrh jezika za poeziju i Prozak za fikcijsku prozu organiziraju Udruga Kultipraktik, a godišnje dodjeljuje žiri u sastavu: Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar.

Nagrada Prozak se sastoji od objave knjige fikcijske proze sa svim pripadnim autorskim pravima u izdanju naklade Jesenski i Turk, Prozak/Na vrh jezika prstena i diplome.

Nagrada Na vrh jezika se sastoji od objave zbirke poezije, Prozak/Na vrh jezika prstena i diplome.

Natječaji Na vrh jezika za poeziju i Prozak za prozu, su trajno otvoreni za sve građane Republike Hrvatske mlađe od 35 godina.

Izbor do 10 neobjavljenih pjesama uz bio-bibliografsku crticu i kontakt (telefon) treba poslati kao privitak u jednom word-dokumentu na adresu navrhjezika@gmail.com, a neobjavljenu prozu(e) opsega do pet kartica teksta (9000 znakova s proredom) na adresu prozaknatjecaj@gmail.com. Uz prijavu treba poslati i portretnu fotografiju autora/ice u .jpg formatu.

Radovi koji budu ulazili u širi izbor bit će tijekom godine objavljivani na Facebooku Prvi prozak na vrh jezika.

Autori koji uđu u uži izbor bit će o tome obaviješteni e-mailom i zamoljeni da žiriju na uvid pošalju sav materijal koji bi mogao ući u knjigu.

 

Danas

Skribonauti: Radionica kreativnog čitanja

Radionica kreativnog čitanja na kojoj polaznici istražuju suvremenu književnu produkciju počinje krajem mjeseca. 
Do kraja 2023. subotama u 10 i 30 u Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, Vukovarska 35 i to 28.10., 11.11., 25.11. i 9.12.
Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se može na: skribonauti@gmail.com

Izdvojeno

Programi

Najčitanije

Skip to content